Satero De laadpaal voor u thuis heeft voordelen!
Natuurlijk wilt u ook thuis met een maximum snelheid u auto opladen. En die laadsnelheid is afhankelijk van de laadpaal die u thuis gebruikt , de capaciteit van uw hoofdaansluiting en de elektrische auto. En juist hierin weet Satero u de juiste adviezen te geven
U wilt natuurlijk dat u auto ook thuis altijd is opgeladen en Satero zorgt daarvoor met de juiste laadpaal. Het is prettig wanneer u een garage heeft of een oprit om een laadstation te plaatsen natuurlijk is alles bespreekbaar. De montage van het station is vaak aan de gevel of in de garage maar ook en laadpaal op de oprit is een mogelijkheid wat voor u het prettigst is.
Satero installeert laadpalen bij u thuis.
Wanneer u een laadpaal aanschaft gaat u natuurlijk ook op zoek naar een installateur. Satero zorgt ervoor dat de installaties op een veilige en een goede manier gebeurt door een gecertificeerde monteur Bij Satero betaalt u alleen wat u nodig heeft. Onze gespecialiseerde installateurs plaatsen ook complexere installaties. Zowel bij kleinere als grote installaties geven onze ervaren installateurs er de zorg aan die nodig is. Wanneer u de juiste laadpaal gekozen heeft is het wel net zo handig om de installatie mee te bestellen!
Waar plaats je een laadpaal thuis of op je bedrijf?
Natuurlijk zal uw stroomrekening thuis oplopen wanneer u thuis een laadpaal plaatst. Een gemiddeld huishouden gebruikt 250 kWh per maand. De meeste elektrische auto’s hebben een accu van 60 kwh. Vier keer een accu volledig opladen staat dan gelijk aan een maand verbruik. Stel u heeft een lease auto en of een elektrische auto dan is het mooi wanneer u de kosten vergoed krijgt.
Tegenwoordig zijn er ook de zogenaamde slimme laadpunten. Deze zijn noodzakelijk om de kosten automatische te verrekenen. Vooral bij gebruik van leaseauto’s en zakelijk gebruik is dit noodzakelijk. Bij online laadpunten zit een ingebouwde kWh meter die het verbruik bijhoud en het verbruik digitaal doorgeeft.
Het voordeel van een online laadpunt is niet alleen dat er automatisch verrekend kan worden. Online laadstations kunnen op afstand worden uitgelezen indien er een storing of een probleem is en updates worden automatisch doorgegeven. Zeker in de toekomst is een online laadpaal een goede keuze deze kunnen communiceren met een slimme meter.
De geschiedenis van de laadpaal in Nederland.
Ongeveer in 2010 kreeg Nederland de eerste laadpalen fabrikant NewMotion en EVBox dit waren de eerste fabrikanten op de markt van de laadpalen. Deze twee partijen hebben nu zo’n 80% van de markt in handen. In 2012 waren de eerste uitleveringen van elektrische auto’s waarmee deze bedrijven snel marktaandeel hebben gewonnen.
In 2015 is laadkompas opgericht om u als elektrische rijders te helpen bij de aanschaf van uw laadpaal thuis of op uw bedrijf. Hierin speelt het een onafhankelijke rol bij de aanschaf van uw laadpalen.
In 2016 is ICU Alfen uit Almere ook op deze markt gekomen en is daar actief binnen de E-voertuigen.
Er zijn ook buitenlandse bedrijven sinds kort op de Nederlandse markt die laadpalen leveren zoals Webasto. Dit bedrijf is vooral bekend als leverancier van panoramadaken en sinds 2017 dus ook van laadpalen op de Nederlandse markt.
Vanaf 2018 is het aantal elektrische auto’s in Nederland snel toegenomen dus ook de vraag naar laadpalen en daar springt Satero nu op in.