Zakelijk een laadpaal plaatsen & aanschaffen?

Bij de aanschaf van een zakelijk laadpaal kan je ook aanspraak maken op de Millieu-investeringsafstrek (MIA). Dankzij de MIA kan je tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen van het bedrijfsresultaat. Dit inclusief de installatiekosten.
Lees hieronder meer over subsidies op laadpalen.

Ben je op zoek naar een laadoplossing voor jouw collega’s of misschien wel voor bezoekers. Wat is er nu meer ideaal dan tijdens een bezoek aan jouw bedrijf zelf een elektrische auto opladen met een eigen laadpaal? En nu het mooie….het hoeft jou niets te kosten.
Sterker nog, in sommige gevallen kan het zelfs iets opleveren!

Satero is jouw partner in het realiseren van een professioneel laadnetwerk op maat!

Elektrische laadpaal i.c.m. subsidies

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vamil-regelingen
Als jouw onderneming vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtig is, kan de aanschaf van laadpalen mogelijk aftrekken via de Milieu Investeringsaftrek of Vamil-regeling. Hierbij geldt dat via de MIA (na toekenning) 36% van het totale investeringsbedrag in mindering op de fiscale winst gebracht kan worden. Voorwaarde is wel dat het gaat om een laadpaal voor de eigen voertuigen en dat deze op het terrein van het bedrijf wordt geplaatst. Ook moet de investering in de laadpaal meer dan 2500 euro bedragen. Laadpalen goedkoper dan dit bedrag kunnen samen met de elektrische auto aangemeld worden als het maximaal te melden bedrag nog niet bereikt is. De Vamil-regeling biedt de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een laadpunt op een, door de ondernemer te bepalen, tijdstip af te schrijven. Het is belangrijk de MIA/ Vamil tijdig aan te vragen. De regelingen zijn tot maximaal 3 maanden na aanschaf toepasbaar.

Wilt u meer weten over de MIA of Vamil? Kijk dan op de site van het RvO

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Sinds 2014 kan de aanschaf van een elektrische auto niet meer in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Laadpalen (en zonnepanelen) echter wel, wat kan resulteren in een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar. Lees meer over deze regeling op de site van de Belastingdienst.

Lokale subsidies
Veel gemeenten in Nederland stimuleren elektrisch rijden door subsidies voor de aanschaf van een laadpaal. Informeer bij uw gemeenten naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

Laadpaal auto zakelijk aanvragen

Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van zakelijk uw laadpalen aanschaffen en wat voor gevolgen dit verder voor u heeft. Vul bovenstaand formulier in en dan reageren wij binnen twee werkdagen!

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.