E-waste : Goed geregeld bij Satero

Het is bij Europese wet vastgesteld dat producenten of bedrijven die elektronische artikelen voor het eerst op een markt brengen verantwoordelijk zijn voor de inzameling hiervan. Tot aan 2013 kenden we de verwijderingsbijdrage, deze is komen te vervallen. Nu regelen producenten en importeur dit gezamenlijk via stichting OPEN. Makkelijke voor u als consument en voor ons als producenten en importeurs

Satero is aangesloten bij Stichting OPEN. Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) geeft namens alle producenten en importeurs van elektrische apparaten in Nederland invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste.

Stichting OPEN geeft invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. We willen samen met ketenpartners binnen twee jaar de wettelijke inzameldoelstelling van 65% realiseren en de e-wastesector meer circulair maken.

De afgelopen jaren is al een enorme sprong gemaakt met de inzameling van e-waste. Deze is fors gestegen en de kwaliteit van recycling is verbeterd. Toch is de wettelijke inzameldoelstelling van 65% niet gehaald. We bundelen krachten met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners en vele anderen en werken samen aan de inzameldoelstelling en circulariteit van de e-wastesector.

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.