Satero, trotse partner van Ratio!

Sinds de start van ons bedrijf is Satero verbonden aan Ratio Electric. Deze Nederlandse producent van laadkabels een laadstations heeft het zich ten doel gesteld no-nonsens & kwalitatief goede producten te fabriceren. Ratio levert door heel Europa OEM’s en vakspecialisten.

Ratio Electric ontwerpt en produceert hoogwaardige connectie- en laadsystemen voor het opladen van elektrische en plug-in hybride voertuigen. Deze producten, waaronder laadkabels en thuislader, voldoen aan de nieuwste IEC 61851 en IEC 62196 standaards.

Ratio Laadkabels

De goede kwaliteit van de Ratio Laadkabels in bijvoorbeeld te herkennen aan de flexibiliteit van de kabels. Daarbij kan je je bij Ratio kiezen uit de Basic of de Premium lijn. Bij de Premium laadkabels heeft Ratio gekozen voor gegoten stekker. Deze stekkers zijn optimaal bestand tegen weersinvloeden. Bij de Basic versie is er voor geschroefde stekkers gekozen. Deze voldoen vanzelfsprekend aan alle keurmerken.

Enkele voorbeelden van Ratio Laadkabels zijn:

Ratio Laadstations

Ratio richt zich met haar laadstation met name op thuis en klein zakelijk gebruik. Om optimaal op de klant behoefte in te spelen hebben ze gekozen voor een 4-tal types. We zullen de verschillende types hier verder voor je uitlichten:

Ratio Home Box

De Home Box is de instapversie van Ratio. Een no-nonse plug and play toestel welke zowel met kabel als stekker verkrijgbaar is.

Ratio Home Box Plus

De Home Box Plus is identiek aan de Home Box. Het verschil is dat deze is uitgerust met een kWh-mter om jouw verbruik te kunnen inzien. Een no-nonse plug and play toestel welke zowel met kabel als stekker verkrijgbaar is.

Ratio Smart Box

De Smart Box zorgt ervoor dat jouw netwerk niet overbelast kan worden. Door de Load-balancing techniek wordt de laadsnelheid automatisch aangepast op het vermogen wat er beschikbaar is in jouw netwerk. De Smart Box is uitgerust met Power Sharing, daardoor kunnen er maximaal 4 auto’s geladen worden op 1 netwerk. De Smart Box heeft een geïntegreerde kWh meter.

Ratio Solar Box

De Solar Box zorgt er, net als de Smart Box voor dat jouw netwerk niet overbelast kan worden. Daarnaast kan je 100% groen laden: jouw auto wordt in de Solar modus geladen met 100% groene zonne energie. Je kan zelfs de hoeveelheid energie kiezen die de lader uit het net moet halen terwijl u optimaal gebruik maakt van uw zonnepanelen. Zelfs bij minimaal aantal zonnepanelen of beschikbare zon laadt de Solar Box al. De lader kan in de ‘Pure Solar’ stand 1 fase laden. Hierdoor is er in tegenstelling tot de meeste andere 3 fase laders niet 3 keer 6 ampère nodig (6A per fase) maar kan er al geladen worden met 6 ampère over één enkele fase


De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.