Om dynamisch te kunnen load-balancen heb je bij verschillende laadstations een slimme meter nodig. Maar hoe weet je nu of je een slimme meter heb…Het uitzoeken van een laadpaal die juist is voor jouw wensen is niet eenvoudig. D.m.v. onze blogs proberen je te helpen. Lukt het niet? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Zijn jouw oude meters onlangs vervangen door je netbeheerder, dan heb je nu slimme meters. Is dat niet het geval?
Lees dan verder.

Heb ik een slimme meter?

Zijn jouw meters onlangs vervangen door je netbeheerder, dan heb je nu slimme meters. Op verzoek van de overheid zijn alle netbeheerders oude meters aan het vervangen door slimme meters. Het streven is dat in 2020 alle oude meters vervangen zijn.


Een digitale meter is nog geen slimme meter

Misschien heb je nu een digitale meter. Maar dit is niet hetzelfde als een slimme meter. Alleen een slimme meter geeft je meterstanden automatisch door aan de netbeheerder. De vraag ‘heb ik een slimme meter’ is dus niet te beantwoorden door alleen naar de buitenkant te kijken. 

Krijg je een energierapport?

Ontvang je periodiek een energierapport (verbruikskosten overzicht)? Dan kun je erop vertrouwen dat je een slimme meter hebt. 

Hoe ziet een slimme meter eruit?

De vraag: ‘Hoe ziet een digitale meter eruit’, is lastig te beantwoorden. Want het verschil tussen een digitale en een slimme meter is niet zo makkelijk aan de buitenkant te zien. Hier zie je een van de vele type slimme meters. Dit is een Iskra stroom meter. Zo heb je een beetje een idee. 

Heb ik een slimme meter? Afbeelding slimme meter Iskra

Slimme stroom meter: Iskra


Zo weet je meteen of je een slimme meter hebt

Om toch snel te weten of je digitale meter een slimme meter is, sommen we hieronder een aantal slimme meters voor stroom op. Noteer de (fabrikant)naam en het type van jouw meter en en kijk of je meter erbij staat. Wel zo makkelijk toch? Ook je netbeheerder kan vertellen welke meters jij hebt. En via eancodeboek.nl is je netbeheerder snel te vinden. 

Slimme meters stroom
Actaris 1-fase, type GSMM
Actaris 3-fase, type GTMM
E Kaifa comlog
Iskra 1-fase type ME 371
Iskra 3-fase type ME 371
Iskra serie ME 382 MT 382
Iskra SMR 5.0 ED
Kaifa type MA 105
Kaifaserie
Kaifa slimme meter MA105 MA304Landis+Gyr serie CF110_ZMF110_01
Landis Gyr comlogLandis & Gy
De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.