1 juli 2020 krijgen kan je subsidie krijgen op jouw elektrische auto! Op alle platfora kan je lezen dat er veel mensen gedesinteresseerd zijn om hier gebruik van te maken. Maar hoe moet je dit nu doen? Wij helpen je!

De regering betaald, lekker toch?
Sommige merken adverteren met subsidies op elektrische auto’s. Dit staat er geheel los van. Dus zorg dat je een goede deal maakt en klop daarna aan bij de overheid. Zij trakteren.

Ja, je krijgt ook subsidie op een occasion!
In Nederland krijg je € 4000,- euro op een nieuwe en € 2000,- op een tweedehands. Op deze manier hoopt Den Haag een gevarieerder publiek te interesseren voor een EV.

Mag ik mijn EV van een particulier kopen?
Ja hoor…dat mag, alleen je krijgt geen subsidie dan. Je bent verplicht om jouw nieuwe EV bij een Autobedrijf te kopen. De voorwaarden die gesteld worden aan dit bedrijf zijn nog niet helder/

Ik wil nu al een auto kopen.
Wacht nog heel even totdat de subsudie bekend wordt gemaakt in de staatscourant. Dit kan ieder moment gebeuren. Vanaf deze datum mag je de EV aanschaffen. De subsidieaanvraag kan je pas indienen vanaf 1 juli 2020

Beetje vreemd, maar je moet er wel aan voldoen.
En dat is dat jouw EV wel een minimale actieradius van 120 km/h moet hebben. Dat moet lukken want de eerste modellen van de Nissan leaf hand al een actieradius van 160 km.

Minimum en maximum prijs.
Wanneer je een nieuwe EV aanschaft moet de nieuwwaarde tussen de € 12.000 en de € 45.000. Dus een tweedehands Tesla van 40.000 zit helaas geen subsidie op.

Mag ik wel Privat Leasen
Zeker mag dat… Het gaait er om dat je als prive persoon eigenaar bent van de EV. De leenovereenkomst moet dan wel minimaal 4 jaar duren.

Laadstation:
Ga je nu een EV kopen? Wij hopen het natuurlijk. EN als je dan een laadstation of een Laadpaal nodig hebt helpen wij je graag!!
Kijk eens onze website www.satero.nl


Wij hebben nauwkeurig research gedaan, maar aan dit artikel kunnen geen rechten ontleend worden

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 98 reviews.