Alfen | Double Pro-line | 22kW | 1FC| SCN

Omschrijving

Alfen Eve Double Pro-line – 3 x 32A (22kW) – 2 Sockets – RFID – E-Flux – 1 Voedingskabel – Load Balancing

De Alfen Eve Double Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Double is uitgevoerd met 2 outlets bedoeld om 2 auto’s gelijktijdig op te kunnen laden. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid op het gebied van laden. Deze ICU Eve Double Pro-Line is voorzien van een mooi en scherp kleurendisplay. Verder is deze lader voorzien van een RFID reader en SIM kaart, bedoeld voor automatische verrekening via het mobiele netwerk. De SIM kaart is Simlock vrij. De RFID reader biedt ook de mogelijk om te kunnen autoriseren met een laadpas.

Inclusief Load Balancing
Deze lader wordt u geleverd inclusief Active Load Balancing. De Load Balancing wordt gratis door E-Flux geconfigureerd na installatie van uw lader. Dit scheelt u kosten bij installatie. U vindt meer uitleg over Load Balancing verderop in deze tekst.

Socket/ outlet (2 x)
De Eve die hier aangeboden wordt is een zogenaamde socket variant. Dat wil zeggen dat de lader een type 2 outlet (stopcontact) heeft waarmee u iedere elektrische auto probleemloos kunt laden. U heeft hiervoor een losse laadkabel nodig waarmee u de auto aansluit op de lader. Deze Eve Double is uitgevoerd met 2 outlets bedoeld om 2 auto’s gelijktijdig op te kunnen laden.

1 voedingskabel
Deze uitvoering van de Eve Double is uitgevoerd met 1 voedingskabel voor beide outlets. Het vermogen van de aansluiting wordt verdeeld tussen de beide outlets/ sockets. Deze verdeling gebeurt automatisch en de verdeling is 50/50 tussen de sockets.

DC Lekbeveiliging
De Alfen laders zijn allemaal uitgevoerd met een DC Lekbeveiliging. Dat betekent voor u lagere installatiekosten omdat u geen aardlekschakelaar type B nodig heeft om uw installatie te beveiligen.

Ingebouwde aardlekschakelaar
De Alfen Double laders hebben een ingebouwde aardlekschakelaar. Dat scheelt u installatiekosten en biedt optimale veiligheid bij de installatie en gebruik van uw laadstation.

Compacte behuizing
De Alfen Eve Double Pro-line is een compacte modern vormgegeven lader.

Wandmontage op paalmontage
Montage is mogelijk aan de wand of losstaand met een optionele laadpaal. De bijpassende montagepaal kunt u onderaan deze pagina vinden bij de gerelateerde producten.

Full colour 3,5″ kleurendisplay
De Eve Double Pro-Line is voorzien van een mooi en scherp full colour 3,5″ kleurendisplay. Het mooie hieraan is dat de bediening prettig werkt en een leuke bijkomstigheid is dat u uw eigen logo kunt plaatsen in het beginscherm van de lader (deze optie kost eenmalig 50 euro). Het display is verder configureerbaar in verschillende talen waaronder het Nederlands en Engels. De optie voor het plaatsen van een eigen logo kunt u bij uw bestelling meebestellen en wordt genoemd onderaan deze pagina bij de gerelateerde producten.

Dynamische Load Balancing
Dynamische Load Balancing is mogelijk door de lader aan te sluiten op uw slimme meter. Deze functionaliteit is praktisch voor u als u meerdere grotere verbruikers in uw net heeft. Door de Dynamische Load Balancing zal de lader rekening houden met het stroomverbruik van de andere verbruikers in uw net. De restcapaciteit van uw aansluiting wordt gebruikt om uw auto zo snel mogelijk op te laden. U loopt hierdoor nooit het risico dat uw hoofdzekering eruit vliegt.

Heeft u een slimme meter? In dat geval kunt u uw Eve hierop direct aansluiten.

Heeft u geen slimme meter? Dit kan worden opgelost met een TQ meter. U kunt dan alsnog probleemloos Active load baldancing activeren voor uw Eve.

De verdeling van laadvermogen tussen beide outlets wordt verder ook geregeld in deze Eve Double met 1 voedingskabel.

RFID kaartlezer/ reader
Deze Eve Pro-line is voorzien van een RFID reader en SIM kaart. Hiermee kunt u (optioneel) automatische verrekening inregelen via uw leasemaatschappij of werkgever via het mobiele netwerk. De SIM kaart is Simlockvrij en daarmee bent u vrij in de keuze voor de aanbieder van laaddiensten. De RFID reader biedt verder ook de mogelijk om te kunnen autoriseren (het starten en stoppen van een laadsessie) met een laadpas. Laadpassen of sleutelhangers (ook wel druppels genoemd) met een RFID chip erin kunnen apart bijbesteld worden bij uw lader. Deze kunt u vinden onderaan deze productbeschrijving bij de gerelateerde producten.

Flexibele keuze voor een managementsysteem
De Alfen Eve kan worden gebruikt met Alfen’s eigen managementsysteem of worden geïntegreerd met iedere andere OCPP-compatible backoffice. Via uw managementsysteem regelt u uw registratie van energieverbruik, eventuele transactiegeschiedenis en toegang op afstand voor diagnose en eventuele upgrades.

MID gecertificeerde energiemeter
De Eve is standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. MID gecertificeerd is van belang om zo te voldoen aan de eis van de belastingdienst voor een nauwkeurige meting van het verbruik van uw laadstation.

Compatible met Cohere Maxem Energy Manager
De Eve is standaard compatible met de veel gebruikte Cohere Maxem Energy Manager.

Renault Z.E. Ready
De ICU Eve is gekeurd door autofabrikant Renault en heeft het Z.E. Ready 1.2B certificaat ontvangen. Met deze uitvoerige keuring onderschrijft Renault de hoge kwaliteit van de Alfen Eve laders. Het Z.E. Ready keurmerk houdt onder andere in dat het product veilig is, dat er een goede implementatie van internationale standaarden mogelijk is en het garandeert een probleemloze werking met de auto’s van Renault. Alfen ICU is de eerste Nederlandse fabrikant dat dit keurmerk mag voeren.

Ondersteuning bij uw installatie
Uw installateur wordt professioneel bijgestaan bij de installatie en het laadstation wordt door E-Flux op afstand geconfigureerd en geactiveerd. Dat scheelt uw installateur werk en zorgt ervoor dat er geen fouten optreden bij het in werking stellen van uw laadstation.

EV-Go bundel voordeel
Deze lader van Alfen wordt u aangeboden met de zogenaamde EV-Go bundel. De EV-Go bundel houdt het volgende in: Uw Alfen laadunit is voorbereidt om op de E-Flux backoffice aangesloten te kunnen worden. Uw geleverde Alfen lader bevat dus al een E-Flux simkaart. Het voordeel voor u is hierbij dat u als eindgebruiker gemakkelijk een abonnementsvorm kan aanschaffen. Uw abonnement is na aanmelden na slechts enkele uren al actief.

Hiernaast heeft de voorbereidde Alfen laadpaal met E-Flux extra voordelen voor de installateur. En deze voordelen schelen voor u weer in de kosten omdat de installateur uw lader veel sneller geconfigureerd heeft. De installatievoordelen houden het volgende in: De hardware (de plaatsing en aansluiting van de lader) moet door de installateur/ eindgebruiker zelf uitgevoerd worden. Na plaatsing belt de installateur naar E-Flux en die kunnen op afstand de gehele lader instellen en activeren. Hieronder vallen zaken als de plaatsing van een logo op het scherm van de lader, de configuratie t.b.v. Load Balancing (gekoppeld met de P1 poort van de slimme meter), inregelen en configureren van een eventueel Smart Charging Network en ondersteuning op afstand. Het inregelen van deze configuraties en de ondersteuning voert E-Flux gratis uit.

Verder heeft u met deze EV-Go bundel 24/7 support door E-Flux. Hieronder vallen software en hardware resets en de laadkabel kan worden ontkoppeld op afstand als deze een keer vast is blijven zitten.

6 maanden gratis basic backoffice abonnement van E-Flux
Bij bovenstaande EV-Go bundel voordeel ontvangt u verder het basic backoffice abonnement van E-Flux 6 maanden lang gratis. U betaalt altijd wel eenmalig aansluitkosten van 9,95 euro.

Hoe gaat de ingebruikname van uw laadstation in zijn werk?
Na uw aankoop ontvangt u uw lader. U registreert uzelf of uw bedrijf als gebruiker bij E-Flux en kiest een passend abonnement. Dat kan via deze link. Uw aanmelding zorgt ervoor dat u uw laadstation na installatie kunt benaderen via een overzichtelijke backoffice. Dit maakt het mogelijk om gastverbruik toe te staan en om laadkosten te verrekenen met uw werkgever bijvoorbeeld. Ook geeft dit u recht op ondersteuning bij de installatie en tijdens het gebruik van uw lader.

Alfen Smart Charging Network
Met meerdere Alfen Eve laders kunt u een eigen netwerk van laadstations creëren. Dit kan tot 100 individuele laadpunten op één locatie. Uw netwerk van Eve laders balanceert en optimaliseert vervolgens uw elektriciteitsnet. Als u graag een Smart Charging Network wilt aanleggen dan kunnen we u daarover prima adviseren. Neem in dat geval contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Overal in België toepasbaar
Deze lader is ook overal in België toepasbaar. De lader kan in het nieuwe stroomnet met de beschikbare maximale 3 fase en 16A ingesteld worden (upgrade naar 3 x 32A is mogelijk tegen meerprijs). In het verouderde net (zonder neutre) kan de lader maximaal 1-fasig worden aangesloten op neutraal. Hierdoor kan de lader dan maximaal 7,4kW laden.

Aantal Fase

1 Fase, 3 Fase

Aantal Sockets

2

Backoffice

Ja

Ampère

16 Ampère, 32 Ampère

kWh-meter

Ja

Laadcapaciteit

11 kW, 3,7 kW, 7,4 kW

Load balancing

Ja

Merk Laadpaal & kabel

Alfen

Toegangscontrole

Ja

Type stekker

Type 2 stekker

Vaste kabel

Nee

Alfen | Double Pro-line | 22kW | 1FC| SCN

Liever advies op maat? Neem contact op

3.699,-

Gratis thuisbezorgd (v.a. € 100,-) Montage mogelijk door gecertificeerde monteurs Advies op maat door een expert

Omschrijving

Alfen Eve Double Pro-line – 3 x 32A (22kW) – 2 Sockets – RFID – E-Flux – 1 Voedingskabel – Load Balancing

De Alfen Eve Double Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Double is uitgevoerd met 2 outlets bedoeld om 2 auto’s gelijktijdig op te kunnen laden. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid op het gebied van laden. Deze ICU Eve Double Pro-Line is voorzien van een mooi en scherp kleurendisplay. Verder is deze lader voorzien van een RFID reader en SIM kaart, bedoeld voor automatische verrekening via het mobiele netwerk. De SIM kaart is Simlock vrij. De RFID reader biedt ook de mogelijk om te kunnen autoriseren met een laadpas.

Inclusief Load Balancing
Deze lader wordt u geleverd inclusief Active Load Balancing. De Load Balancing wordt gratis door E-Flux geconfigureerd na installatie van uw lader. Dit scheelt u kosten bij installatie. U vindt meer uitleg over Load Balancing verderop in deze tekst.

Socket/ outlet (2 x)
De Eve die hier aangeboden wordt is een zogenaamde socket variant. Dat wil zeggen dat de lader een type 2 outlet (stopcontact) heeft waarmee u iedere elektrische auto probleemloos kunt laden. U heeft hiervoor een losse laadkabel nodig waarmee u de auto aansluit op de lader. Deze Eve Double is uitgevoerd met 2 outlets bedoeld om 2 auto’s gelijktijdig op te kunnen laden.

1 voedingskabel
Deze uitvoering van de Eve Double is uitgevoerd met 1 voedingskabel voor beide outlets. Het vermogen van de aansluiting wordt verdeeld tussen de beide outlets/ sockets. Deze verdeling gebeurt automatisch en de verdeling is 50/50 tussen de sockets.

DC Lekbeveiliging
De Alfen laders zijn allemaal uitgevoerd met een DC Lekbeveiliging. Dat betekent voor u lagere installatiekosten omdat u geen aardlekschakelaar type B nodig heeft om uw installatie te beveiligen.

Ingebouwde aardlekschakelaar
De Alfen Double laders hebben een ingebouwde aardlekschakelaar. Dat scheelt u installatiekosten en biedt optimale veiligheid bij de installatie en gebruik van uw laadstation.

Compacte behuizing
De Alfen Eve Double Pro-line is een compacte modern vormgegeven lader.

Wandmontage op paalmontage
Montage is mogelijk aan de wand of losstaand met een optionele laadpaal. De bijpassende montagepaal kunt u onderaan deze pagina vinden bij de gerelateerde producten.

Full colour 3,5″ kleurendisplay
De Eve Double Pro-Line is voorzien van een mooi en scherp full colour 3,5″ kleurendisplay. Het mooie hieraan is dat de bediening prettig werkt en een leuke bijkomstigheid is dat u uw eigen logo kunt plaatsen in het beginscherm van de lader (deze optie kost eenmalig 50 euro). Het display is verder configureerbaar in verschillende talen waaronder het Nederlands en Engels. De optie voor het plaatsen van een eigen logo kunt u bij uw bestelling meebestellen en wordt genoemd onderaan deze pagina bij de gerelateerde producten.

Dynamische Load Balancing
Dynamische Load Balancing is mogelijk door de lader aan te sluiten op uw slimme meter. Deze functionaliteit is praktisch voor u als u meerdere grotere verbruikers in uw net heeft. Door de Dynamische Load Balancing zal de lader rekening houden met het stroomverbruik van de andere verbruikers in uw net. De restcapaciteit van uw aansluiting wordt gebruikt om uw auto zo snel mogelijk op te laden. U loopt hierdoor nooit het risico dat uw hoofdzekering eruit vliegt.

Heeft u een slimme meter? In dat geval kunt u uw Eve hierop direct aansluiten.

Heeft u geen slimme meter? Dit kan worden opgelost met een TQ meter. U kunt dan alsnog probleemloos Active load baldancing activeren voor uw Eve.

De verdeling van laadvermogen tussen beide outlets wordt verder ook geregeld in deze Eve Double met 1 voedingskabel.

RFID kaartlezer/ reader
Deze Eve Pro-line is voorzien van een RFID reader en SIM kaart. Hiermee kunt u (optioneel) automatische verrekening inregelen via uw leasemaatschappij of werkgever via het mobiele netwerk. De SIM kaart is Simlockvrij en daarmee bent u vrij in de keuze voor de aanbieder van laaddiensten. De RFID reader biedt verder ook de mogelijk om te kunnen autoriseren (het starten en stoppen van een laadsessie) met een laadpas. Laadpassen of sleutelhangers (ook wel druppels genoemd) met een RFID chip erin kunnen apart bijbesteld worden bij uw lader. Deze kunt u vinden onderaan deze productbeschrijving bij de gerelateerde producten.

Flexibele keuze voor een managementsysteem
De Alfen Eve kan worden gebruikt met Alfen’s eigen managementsysteem of worden geïntegreerd met iedere andere OCPP-compatible backoffice. Via uw managementsysteem regelt u uw registratie van energieverbruik, eventuele transactiegeschiedenis en toegang op afstand voor diagnose en eventuele upgrades.

MID gecertificeerde energiemeter
De Eve is standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. MID gecertificeerd is van belang om zo te voldoen aan de eis van de belastingdienst voor een nauwkeurige meting van het verbruik van uw laadstation.

Compatible met Cohere Maxem Energy Manager
De Eve is standaard compatible met de veel gebruikte Cohere Maxem Energy Manager.

Renault Z.E. Ready
De ICU Eve is gekeurd door autofabrikant Renault en heeft het Z.E. Ready 1.2B certificaat ontvangen. Met deze uitvoerige keuring onderschrijft Renault de hoge kwaliteit van de Alfen Eve laders. Het Z.E. Ready keurmerk houdt onder andere in dat het product veilig is, dat er een goede implementatie van internationale standaarden mogelijk is en het garandeert een probleemloze werking met de auto’s van Renault. Alfen ICU is de eerste Nederlandse fabrikant dat dit keurmerk mag voeren.

Ondersteuning bij uw installatie
Uw installateur wordt professioneel bijgestaan bij de installatie en het laadstation wordt door E-Flux op afstand geconfigureerd en geactiveerd. Dat scheelt uw installateur werk en zorgt ervoor dat er geen fouten optreden bij het in werking stellen van uw laadstation.

EV-Go bundel voordeel
Deze lader van Alfen wordt u aangeboden met de zogenaamde EV-Go bundel. De EV-Go bundel houdt het volgende in: Uw Alfen laadunit is voorbereidt om op de E-Flux backoffice aangesloten te kunnen worden. Uw geleverde Alfen lader bevat dus al een E-Flux simkaart. Het voordeel voor u is hierbij dat u als eindgebruiker gemakkelijk een abonnementsvorm kan aanschaffen. Uw abonnement is na aanmelden na slechts enkele uren al actief.

Hiernaast heeft de voorbereidde Alfen laadpaal met E-Flux extra voordelen voor de installateur. En deze voordelen schelen voor u weer in de kosten omdat de installateur uw lader veel sneller geconfigureerd heeft. De installatievoordelen houden het volgende in: De hardware (de plaatsing en aansluiting van de lader) moet door de installateur/ eindgebruiker zelf uitgevoerd worden. Na plaatsing belt de installateur naar E-Flux en die kunnen op afstand de gehele lader instellen en activeren. Hieronder vallen zaken als de plaatsing van een logo op het scherm van de lader, de configuratie t.b.v. Load Balancing (gekoppeld met de P1 poort van de slimme meter), inregelen en configureren van een eventueel Smart Charging Network en ondersteuning op afstand. Het inregelen van deze configuraties en de ondersteuning voert E-Flux gratis uit.

Verder heeft u met deze EV-Go bundel 24/7 support door E-Flux. Hieronder vallen software en hardware resets en de laadkabel kan worden ontkoppeld op afstand als deze een keer vast is blijven zitten.

6 maanden gratis basic backoffice abonnement van E-Flux
Bij bovenstaande EV-Go bundel voordeel ontvangt u verder het basic backoffice abonnement van E-Flux 6 maanden lang gratis. U betaalt altijd wel eenmalig aansluitkosten van 9,95 euro.

Hoe gaat de ingebruikname van uw laadstation in zijn werk?
Na uw aankoop ontvangt u uw lader. U registreert uzelf of uw bedrijf als gebruiker bij E-Flux en kiest een passend abonnement. Dat kan via deze link. Uw aanmelding zorgt ervoor dat u uw laadstation na installatie kunt benaderen via een overzichtelijke backoffice. Dit maakt het mogelijk om gastverbruik toe te staan en om laadkosten te verrekenen met uw werkgever bijvoorbeeld. Ook geeft dit u recht op ondersteuning bij de installatie en tijdens het gebruik van uw lader.

Alfen Smart Charging Network
Met meerdere Alfen Eve laders kunt u een eigen netwerk van laadstations creëren. Dit kan tot 100 individuele laadpunten op één locatie. Uw netwerk van Eve laders balanceert en optimaliseert vervolgens uw elektriciteitsnet. Als u graag een Smart Charging Network wilt aanleggen dan kunnen we u daarover prima adviseren. Neem in dat geval contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Overal in België toepasbaar
Deze lader is ook overal in België toepasbaar. De lader kan in het nieuwe stroomnet met de beschikbare maximale 3 fase en 16A ingesteld worden (upgrade naar 3 x 32A is mogelijk tegen meerprijs). In het verouderde net (zonder neutre) kan de lader maximaal 1-fasig worden aangesloten op neutraal. Hierdoor kan de lader dan maximaal 7,4kW laden.

Aantal Fase

1 Fase, 3 Fase

Aantal Sockets

2

Backoffice

Ja

Ampère

16 Ampère, 32 Ampère

kWh-meter

Ja

Laadcapaciteit

11 kW, 3,7 kW, 7,4 kW

Load balancing

Ja

Merk Laadpaal & kabel

Alfen

Toegangscontrole

Ja

Type stekker

Type 2 stekker

Vaste kabel

Nee