Vergelijk V2C Trydan met de Zappi.

Het juiste laadstation uitzoeken is zeer lastig en er zijn zoveel keuzes en optie dat wij goed kunnen begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer zit. Daarom vergelijk wij in dit artikel twee gangbare laadstations. Op deze manier kunnen we jou helpen om je keuze te maken.

Op deze pagina vergelijken wij de V2C Trydan met de Zappi. We kijken met name naar de product specificaties.

Laadvermogen:

Zowel de V2C Trydan als de Zappi kunnen maximaal 22 kW laden over 3 fase. Het mooie van beide toestellen is dat ze ook op 1 fase aangesloten kunnen worden en dat ze ook met een lager vermogen kunnen laden

Laadkabel / socket:

V2C Trydan is verkrijgbaar in een socket versie, een 5 meter en een 10 meter laadkabel. Daarbij is de Trydan ook verkrijgbaar met een spiraalkabel. De Zappi is verkrijgbaar met een socket en een laadkabel van 6,5 meter

Display:

Zowel de V2C Trydan als de Zappi beschikken over een display met een beknopte en overzichtelijke menu structuur.

Garantie

Zowel de V2C Trydan als de Zappi hebben 2 jaar fabrieksgarantie en bieden beide goede ondersteuning bij problemen. Het voordeel van de Trydan is dat je samen met fabrikant/dealer van afstand met je mee kan kijken om eventuele kleine problemen op te lossen. Bij de Easee kan de fabrikant dit ook, maar de dealer niet

KWh meter:

Beide toestellen kunnen de verbruikte stroom in de app weergeven. Ze hebben geen MID meter

DC-lekkage:

Beide toestellen zijn beveiligd tegen DC-lekkage

Vergrendeling:

Bij de Zappi via de App het toestel vergrendelen. De V2C Trydan heeft standaard de mogelijk om het toestel te vergrendeling via het toestel zelf en de V2C app. Optioneel heeft de Trydan ook een afstandsbediening waarmee je dit nog gebruiksvriendelijker wordt.

Connectiviteit:

De V2C Trydan beschikt over een Wifi en bluetooth. Connectiviteit verloopt bij de Zappi via de optionele Harvi module

OCPP:

OCPP is een Open Charge Point Protocol is een protocool waarin beschreven staat hoe de communicatie tussen het oplaadpunt voor elektrische auto’s en het backofficesysteem moet plaatsvinden. OCPP zorgt ervoor dat verschillende systemen met elkaar op een uniforme wijze communiceren.Enkel de V2C Trydan beschikken over OCPP.

Dynamisch Load balancing:

Bij zowel de Zappi als V2C Trydan is dynamisch load balancing een standaard uitrusting. Bij beide toestellen kan dit standaard via de standaard meegeleverde klemmen. De biedt de V2C Trydan ook de mogelijkheid om dit i.s.m. de omvormer van de zonnepanelen te doen.

App:

Zowel de Zappi als de V2C Trydan hebben een gratis beheerders app waarmee je tal van functies hebt die jou meer plezier van je laadstation kunnen geven.

Solar Charging:

Wil jij jouw auto graag kunnen opladen met zonne-energie van jouw eigen zonnepanelen? Dit kan met beide toestellen (Zappi optioneel). Bij de V2C Trydan behoort dit tot de standaard uitrusting. Afhankelijk van jouw omvormer van de zonnepanelen kan je een rechtstreekse verbinding opzetten voor de onderlinge communicatie. Kan dit niet dan is het altijd mogelijk via klemmen (optioneel). Bij de Zappi gaat die via de eerder genoemde Harvi. Deze heeft een meerprijs van € 70,-.

Prijs:

Het hangt er er van af welke specificatie je nodig hebt, maar in wanneer we van a-z vergelijk is de V2C Trydan goedkoper dan de Zappi

Land van herkomst:

Beide toestellen komen uit kwaliteits fabrieke. De V2C Trydan wordt in Spanje geproduceerd en de Zappi in Engeland

Keuze:

Onze keuze zit hem niet in kwaliteit, want beide producten zijn van uitstekende kwaliteit en hebben en goede after sales. Dat betekend dat we puur op de specificatie vergelijken en dan wint de V2C Trydan het van de Zappi. De Trydan biedt net wat meer mogelijkheden dan zijn concurrent en dat ook tegen een net wat scherpere prijs.

We hopen dat we jouw keuze net iets makkelijker hebben kunnen maken

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 98 reviews.