Een simpel maar belangrijke antwoord op deze vraag is de veiligheid. Natuurlijk zijn er veel goede stopcontacten, maar een doorgebrand stopcontact kan voor veel gevaar zorgen. Bijvoorbeeld als het stopcontact oud, niet goed geaard of niet goed geïnstalleerd is.

Of een stopcontact nou goed is of niet, ze zullen beide zorgen voor stroom. Maar met één aspect moeten we rekening: het laden van een auto is op hoog vermogen. Door het laden van een auto wordt het stopcontact volledig belast. Een stopcontact mag maximaal 9,6 ampère leveren. Vrijwel alle elektrische auto’s en plug-in hybride’s zitten hier boven. Daarom is het verstandig om geen enkel risico te nemen met betrekking tot uw veiligheid.

Een ander aspect is de laadtijd. Je zult met een laadpaal veel sneller de auto kunnen opladen. Dat betekent dus meer elektrische kilometers en besparing in de kosten.

Kun je niet gewoon je auto laden met een stopcontact , waarom heb je een laadpaal nodig?

“Satero laadstations” vindt veiligheid belangrijk. Gewone stopcontacten of ze nu met of zonder aarde zijn zijn gevaarlijk. Want ze kunnen doorbranden Een auto opladen gaat met een hoog vermogen en een stopcontact heeft een max van +/- 9 ampère. De meeste elektrische auto’s zitten hier boven. Het beste is dus te kiezen voor veiligheid en  gebruik te maken van een laadpaal. Een mooie bijkomstigheid is dat je bij een laapaal sneller kunt opladen. Dat houd in meer kilometers en minder kosten

Dus voor u veiligheid en die voor u auto gebruik geen (normaal) stopcontact maar een laadpaal van Satero

Benieuwd welke laadstations er geschikt zijn voor jou auto? Klik dan hier

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.