De 1e Tesla V3 Supercharger in Rijswijk

We zaten er al even op te wachten, maar nu is het dan zover. De amerikaanse fabrikant van EV’s heeft haar nieuwste VS Supercharger nu voor het eerst in nederland geplaatst en geintroduceerd en wel in Rijswijk. Deze V3 Supercahrder laadt jouw Tesla weer sneller op dan zijn “voorganger”de V2. Eerder it jaar vernamen we al dat een laadstation zoals deze naar Nederland zou komen, maar waar en wanneer was allemaal nog erg onduidelijk.

Meer Laadcapaciteit met de V3 Supercharger

Er staan al verschillende laadpunten van Tesla door heel nederland heen. De laadstation hebben allen de V2 Supercharger. Deze V2 Supercharder laadt ook al zeer snel met haar 150 kW. Met de nieuwe V3 Supercharger wordt dit laadvermogen nog eens verhoogd naar 250 kW.

Er zijn nog meer significanten verschillen met de V2. De V2 deelde het laadvermogen en de deelt dit dus niet meer. Dit houdt in dat het beschikbare piekvermogen direct naar jouw Tesla gaat. Dit is echter wel afhankelijk van de grote en de leeftijd van jouw accu. Ook is het zo dat de buitentemperatuur een belangrijke rol speelt in het laadproces van de V3. Heb jij een Tesla Model 3 Longe Range? Wanneer je deze koppelt aan de V3 Supercharder dan kan hij per 5 minuten je actieradius verhogen met 120 kilometer.

Wil jij dit nu ook eens ervaren? Dat kan natuurlijk. De nieuwste V3 Superchardger staat aan de Laan van Hoornwijck 29 in Rijswijk, dichtbij de A4 en A13. Op dit adres zijn 12 van deze Supercharges aanwezig.

Huidige V2 laadpunten

Tesla wilt ons op het hart drukken dat de V2 Supercharges gewoon blijven bestaan en zelf worden doorontwikkeld. Door heel Nederland staan deze V2 Superchargers van Tesla en men benadrukt dat deze techniek nog niet achterhaald is. Het feit dat het laadvermogen dit jaar werd opgeschroefd van 120 kW naar 150 kW zou dit onderbouwen volgens Tesla.

In heel Europa is er een zeer groot netwerk aan Tesla laadpunten. Totaal meer dan 5000, waarvan 523 locaties met een Supercharger. 23 van deze staan in Nederland.

Tesla wil of kan nog geen duidelijkheid geven over wat de planning is met de bestaande laadpunten. Wellichten worden er bepaalde laadpunten gewisseld voor nieuwere exemplaren. Daarbij moeten we er eek rekening mee houden dat niet alle Tesla’s deze hoge laadvermogens aan kunnen. Afgelopen juni werden er mbepaalde modellen van de Model S en Model Y voorzien van een nieuwe software versie die om deze laadsnelheid aan te kunnen.

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 92 reviews.