Het opladen van je auto

De laadpalen die bij je thuis staan of aan de muur hangen, op je werk of gewoon langs de weg zijn allemaal gewone laadpalen.er is dus een verschil tussen een privé paal en een paal die je onderweg tegen komt. Voor de paal die je thuis hebt heb je geen abonnement nodig, Terwijl je bij een laadpaal die je onderweg tegen komt heb je een zogenaamde laadpas nodig met een abonnement. Met die pas weten we wie elektriciteit heeft afgenomen en naar wie de rekening moet.

Voor dat je accu vol is duurt +/- 6 tot 10 uur met een normale snelheid dat ligt natuurlijk aan het soort paal en merk van je auto. Dit laden doe je voornamelijk of op het werk of gewoon thuis

Gewoon laden

Vrijwel alle laadpalen die bij mensen op de oprit staan, bij kantoren zijn geplaatst of in een woonwijk of bedrijfsterrein langs de straat staan, zijn gewone laadpalen. Je kunt dus onderscheid maken tussen een private laadpaal en een openbare laadpaal. Als je je eigen laadpaal (of laadstation, indien hij niet op een paal staat maar aan de muur is gemonteerd) hebt, dan heb je daarvoor geen abonnement nodig, voor een publieke laadpaal is dit doorgaans wel nodig. Bij zo’n abonnement hoort een laadpas en met dat pasje identificeer je je bij een laadpaal. Zo weet de leverancier wie de elektriciteit heeft afgenomen en vooral aan wie dit gefactureerd moet worden.

Dit laden met normale snelheid doe je vooral op de momenten dat je de auto niet nodig hebt, bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts thuis of overdag op kantoor. Het volladen van een accu duurt ongeveer 6 tot 10 uur, afhankelijk van het soort paal en de auto.

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 94 reviews.