Laden & Zonne-energie

Wat is er nu mooier dan jouw elektrische auto op te laden met zonne-energie. Duurzaam, milieu vriendelijk en kostenvrij (los van de investering natuurlijk). Er zijn tegenwoordig slimme oplossingen die er voor zorgen dat de opgewekte energie direct jouw elektrische auto in gaat. Dat betekend dat je eventuele overschot niet terug geleverd word aan jouw energie leverancier maar optimaal wordt benut.

Ratio Solar Box

De Ratio Electric Solar Box is een zeer slimme lader voor electrische voertuigen (EV’s). Deze werkt niet alleen als onze SmartBox EV-lader, maar kan ook uw EV opladen met 100% gratis energie die wordt gegenereerd door uw eigen solar installatie. Een schone en zuinige rijervaring Met de SolarBox kunt u nu de hoeveelheid energie kiezen die u van het lichtnet betrekt terwijl u optimaal gebruik maakt van uw zonnepanelen. De SolarBox kan worden ingesteld in de modus Solar of Fast In de Solar-modus kunt u uw EV opladen zonder het net te gebruiken. Wanneer de beschikbare stroom onder het minimum van 6A komt wordt het laden onderbroken totdat voldoende zonne-energie beschikbaar is om de auto opnieuw op te laden. In deze modus kunt u ook stroom van het net toevoegen zodat het opladen altijd minimaal 6A is.

Fast modus betekent opladen met volledige capaciteit tot de maximale snelheid die het laadstation of de EV kan ondersteunen. Andere geïntegreerde functies

Load balancing: een techniek die de laadsnelheid van de EV-lader aanpast aan het resterende verbruik in huis. Het totaal opgenomen vermogen in het huis wordt continu gemeten. In geval van overbelasting wordt het opladen van een of meer auto’s tijdelijk verlaagd. Gedeeld laden (power sharing): Er kunnen maximaal 4 elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen op 1 voeding.

De Ratio Solar Box – optimale samenwerking met jouw Zonne-energie

EV-Box

Bij EV-Box hebben we een module die hiervoor zorgt de EVBOX Smart Charging.Deze verdeelt het energieverbruik veillig tussen alle apparaten in huis of kantoor en zorgt dat er zo efficient mogelijk wordt om gegaan met jouw energie.

Efficiënt met dynamic load balancing
EVBox Smart Charging verdeelt veilig het energieverbruik tussen je laadstation en alle andere elektrische apparaten op locatie. Zo maakt je laadstation het meest efficiënt gebruik van het beschikbare vermogen en kan jij daarmee extra netkosten besparen.

Milieuvriendelijk met integratie op zonne-energie
Met de optie om te integreren met je zonne-installatie, verbindt EVBox Smart Charging de door jou opgewekte stroom met je laadstation, waardoor laadsessies meer zelfvoorzienend en milieuvriendelijker worden.

Overzichtelijk met mobiele app
EVBox Smart Charging+ biedt real-time informatie over je energieverbruik, zonne-energie en bijbehorende kosten. Zo geeft hij via je telefoon en computer duidelijkheid en volledige controle over de energietoevoer op locatie.

Ben je benieuwd of dit bij jou ook kan? Wij helpen je graag!

EV-box smart charging +

https://www.youtube.com/embed/nibU1Iq6g3Y

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 98 reviews.