Alle fabrikanten van EV’s hebben het draadloos opladen hoog op hun verlanglijst staan. Veel steden in zien dit belang ook. De angst dat het straatbeeld wordt bepaald door laadpalen past niet in hun ideaal beeld. Dat is dan ook de reden dat Osla en jaguar samen op gaan trekken en een proef gaan starten om EV’s draadloos op te laden.

Niet heel bijzonder
Op zichzelf is deze test geen heel bijzondere. Het Engelse Nottingham kondigde eerder dit jaar ook aan te starten met dergelijke proeven. Beide steden heb hetzelfde eindstreven en dat is dat alle Taxi’s volledig elektrisch worden. Deze Taxi’s kunnen bijvoorbeeld simpelweg door het stilstaan op hun wachtplaatsen worden opgeladen.

De testen in Oslo i.s.m. Jaguar zijn wel weer uniek qua grote van het project en het feit dat er voor gekozen is om samen te werken met een Fabrikant. In Nottingham werkt men samen met een kleiner bedrijfje wat elektrische taxi’s maakt.

Passende project naam
Het project, genaamd Electricity, heeft als einddoel een mooi netwerk aan draadloze oplaadpunten en de stad te verwezenlijken. Oslo zoekt hier dan ook de samenwerking met toonaangevende bedrijven in deze sector. Zo werkt het samen met een groot Taxibedrijf Caboline en werken ze ook nog samen met Fortum Recharge, de grootste beheerder van oplaadpunten in Scandinavie. Al laatste troef heeft met een samenwerking met Momentum Dynamics een Amerikaans Tech bedrijf

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 92 reviews.