Krijg ik hier een boete als ik gewoon Parkeer?

Soms is het fijn wanneer je een parkeerplaats zoekt en je rijdt een electrische auto. Er zijn immers speciale parkeerplaatsen voor EV’s. Bij deze parkeerplaatsen staat altijd een laadpaal. Of staat er nu juist een laadpaal met een parkeerplaats erbij? Maakt dat uit? Jazeker, want mag je er ook parkeren zonder te laden?

Deze parkeerplaatsen zijn voorzien van een verkeersbord “E4” met onderbord. En juist met dat onderbord gaat het wel eens mis….

Dit is wel duidelijk

Wanneer we precies het wetboek gaan lezen dat staat daar dat je hier enkel een electrische auto mag parkeren. Het is dus niet verplicht om je auto op te laden. Ook niet wanneer er een laadpaal bij staat. Volgens het E4 bord ben je dus niet verplicht om te laden wanneer dit bord er staat.

Mag je hier nu gewoon staan? Zonder dat je een laadpaal gebruik….

Er is een zaak geweest waar een EV geparkeerd stond bij bovenstaand bord.
Even voor de duidelijkheid. Hier staat niets over het opladen van je EV, enkel dat je niet langer dan 30 minuten mag parkeren. Dat is dan ook het geval. Je mag hier niet langer dan 30 minuten met je EV geparkeerd staan. Je hoeft dus niet te laden. Daarvoor moet een tekst staan zoals: “Alleen bestemd voor opladen elektrisch voertuig” Het schijnt dat er al verschillen de vergelijkbare zaken zijn geweest. Dus krijg je een boete op een P-plek al deze? Lees goed wat er staat!

Alhoewel we dit met de grootste zorg hebben geschreven het spreekt natuurlijk voor zich dat je aan dit artikel geen rechten kan ontlenen.

De waardering van satero.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 89 reviews.